Welkom bij W.S.V. Jan van Ketel!

Fijn dat u bent afgemeerd in onze haven. Via deze pagina geven wij u belangrijke informatie om u wegwijs te maken in onze haven.

Afmeren/verblijf boeken

Bent u afgemeerd nabij het havenkantoor? Dan kunt u uw verblijf veilig en gemakkelijk boeken via de QR code op de aanwezige stroompaal (blauwe kastjes op de kade met bovenop een QR code). U kunt de QR code met de camera van uw mobiele telefoon scannen waarna u uw verblijf kunt boeken en de stroompaal desgewenst aan kunt zetten. Een account aanmaken is niet nodig maar wel handig voor een volgende keer wanneer u afmeert in onze haven of een haven die hetzelfde systeem gebruikt. U betaalt via uw telefoon (i-deal). Via het opgegeven e-mail adres ontvangt u alle relevante informatie over onze haven zoals code hek e.d. Ook de waterhaspel is via de QR code aan te zetten. Mocht het niet lukken geen probleem. U kunt de havenmeester altijd bellen. Deze kan e.a. zelfs op afstand aanzetten voor u of hij komt natuurlijk gewoon naar uw boot.

Op andere plekken zijn op de kade walstroomaansluitingen (6A CEE) aanwezig. Deze zijn standaard uitgeschakeld en kunnen op verzoek ingeschakeld worden. U kunt hiervoor de havenmeester raadplegen.

Op de wal zijn veiligheidszuilen aanwezig met brandblussers en reddingsboeien. Ter hoogte van het havenkantoor is de voorziening voor het tanken van water.

Havenkantoor

De havenmeester is dagelijks aanwezig in het havenkantoor aan de zuidzijde van onze haven of bereikbaar op telefoonnummer 06-14556367. Let op, het hek sluit automatisch en u heeft een code nodig om in de haven te kunnen komen.

Havengeld

Het betalen van havengelden is verplicht vanaf 14:00u en kunnen in het havenkantoor voldaan worden. U kunt hier ook met PIN betalen. U dient te betalen op de dag van aankomst. Mocht er niemand aanwezig zijn, gelieve de havenmeester even te bellen. Deze komt dan langs met een mobiel PIN automaat.

Douche-, was- en toiletpaviljoen

Gedurende het watersportseizoen zijn goede sanitaire voorzieningen beschikbaar op zowel de noord-als de zuidzijde van onze haven. Er is een apart douche en toiletpaviljoen met (af)wasgelegenheid. Ook is er een uitstort voor het chemisch toilet aanwezig. Afzuiginstallatie vuilwatertank en oliehoudend water zijn op 500m varen evenals een tankstation waar met jerrycans brandstof gehaald kan worden.

Draadloos internet

In de haven is een wifi-netwerk beschikbaar. Passanten kunnen gratis toegang tot dit netwerk krijgen.

Toegang

Onze haven ligt beveiligd achter een hekwerk. In het hek bevindt zich een voetgangers- / fietserspoort voorzien van een codeslot. De code is verkrijgbaar bij de havenmeester.

Afval

In onze haven wordt het huishoudelijk afval ingezameld in de containers bij zowel het havenkantoor aan de Zuidzijde van onze haven als bij de uitgang aan de Noordzijde van onze haven. Het is absoluut verboden om andere materialen, anders dan huisvuil, te deponeren in de container! Bij overtreding worden extra kosten verhaald op de eigenaar.

Parkeren

Wij hebben parkeergelegenheid aan de Noordzijde van onze haven. Het hek is normaliter afgesloten. Mocht u het hek willen openen dan kunt u de havenmeester raadplegen. De voetgangers- / fietserspoort is met een code te openen.

Kano’s

De vereniging heeft meerdere kano’s. De directe omgeving is bijzonder geschikt voor tochten, omdat er weinig vrachtvaart plaatsvind. De haven beschikt over een ponton als opstapplaats voor kanoliefhebbers. Daarnaast sluit het vaarwater van onze haven naadloos aan op de kanoroutes in de Noordkop. Een bijzonder gebied om te verkennen met historische plaatsjes als Kolhorn in de nabije omgeving en een kenmerkend polderlandschap als decor.

Supermarkt

Op 350m lopen van ons havenkantoor is een VOMAR supermarkt aanwezig. Deze bevindt zich aan Platanenweg 1, Schagen.

Snack

Geen zin of tijd om zelf te koken? Op 350m afstand van ons havenkantoor staat op een vaste dagen een snackwagen, naast de VOMAR Supermarkt.