Interessante links voor u!

Op deze pagina vind u relevatie links die met watersport te maken hebben. Mist er nog een link? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen de link zo spoedig mogelijk op deze pagina toevoegen.

Algemene informatie

 • Gemeente Schagen
  De algemene site van de gemeente Schagen. Allerlei informatie over de gemeente, wat er te doen is en waar je moet zijn!
  Bekijk de website
 • Huisarstendienst
  De huisartsendienst in Schagen.
  Bekijk de website

Watersportinformatie

 • Nieuws van het KNMC
  Welke ontwikkelingen zijn er aan de gang die voor de motorbootvaarders van belang of interessant zijn? Welke rol speelt de KNMC daarin? Watersportnieuws, de KNMC in het nieuws en KNMC-nieuws, alles overzichtelijk achter elkaar gezet.
  Bekijk de website
 • Varen doe je samen
  Het wordt steeds drukker op het water. Tegen de achtergrond van de stijgende welvaart is de recreatievaart in Nederland in de afgelopen decennia explosief gegroeid. Naast het plezier dat watersporters ervaren van hun vrijetijdsbesteding is de recreatievaart ook in economisch en toeristisch opzicht een belangrijke factor geworden voor Nederland.
  Bekijk de website
 • CBR:
  Vanaf 1 januari 2020 neemt het CBR (voorheen Stichting VAMEX) recreatievaartexamens af. Het gaat hierbij om het Klein Vaarbewijs I en II en het Groot Pleziervaartbewijs II. Ook verzorgt het CBR dan de uitgifte van vaarbewijzen en ICC’s voor de recreatievaart.
  Bekijk de website

 • Tienstra Organisatie Nautische Opleidingen
  Voor de watersport organiseert TON klein vaarbewijs, theoretische kustnavigatie, marifoon, gmdss / marcom-B cursussen. Voor de beroepsvaart verzorgen zij de opleidingen groot vaarbewijs, beperkt groot vaarbewijs, opleiding sluis en brugbediening, zeilbewijs en marcom-A.
  Bekijk de website
 • Watersportverbond
  Welkom bij de websites van het watersportverbond!
  Bekijk de website
 • Informatie over het winterklaar maken van je schip!
  Winterklaar van je schip maken dient om lang stilliggen en vorst geen schade te laten berokkenen aan je schip. Over wel of niet in het water overwinteren zijn de meningen verdeeld. In het water is de kans op vorstschade in ieder geval kleiner dan op de wal, omdat de romp de watertemperatuur zal aannemen.
  Bekijk de website

Toertochten en voorbereiding

 • Informatie ligplaatsen in Nederland
  Interessante site bij het plannen van je toertocht. Informatie over jachthavens, voorzieningen etc.
  Bekijk de website
 • Toertochten met de motorboot!
  Reisverhalen in het blad Motorboot over toertochten van ervaren motorbootvaarders!
  Bekijk de website

Berichten voor de scheepvaart

 • Vaarweginformatie
  Vooral ’s zomers is het druk op de Nederlandse vaarwegen. De recreatievaart neemt dan toe. Op deze pagina is vaarweginformatie in Nederland.
  Bekijk de website
 • Het KNMI
  Meer informatie over het weer rond de haven in Schagen. Door het KNMI met kaarten ter voorbereiding van toertochten door Noord Holland en ver daarbuiten! Neerslagradar, waarschuwingen 0-48 uur vooruit, voorspellingen en actuele weerwaarnemingen!
  Bekijk de website
 • De waterkamer
  De berichten van de Waterkamer gaan over nautische zaken als vaarwegstremmingen, doorvaarhoogten en waterstanden, maar ook over veiligheidsaspecten als hoogwaterberichtgeving, stormwaarschuwingen voor de dijken in het IJsselmeergebied en dreigende watertekorten.
  Bekijk de website
 • Navtex
  NAVTEX berichten op internet! Voor als je vanuit de jachthaven WSV Jan van Ketel Schagen je tochten over zout water aan het voorbereiden bent.
  Bekijk de website
 • Stremmingen op de vaarwegen van Nederland
  Wanneer je gaat varen is het verstandig eerst de situatie op het water te checken. Op de kaart op deze link vind je de actuele stremmingen in heel Nederland. Zo weet je atlijd de actuele situatie en hoe of waar je moet omvaren.
  Bekijk de website
 • AIS (Automatic Information System)
  Op Marinetraffic.com vind je alle schepen uitgerust met AIS. Het geeft je inzicht in schepen met AIS (vanaf 300 BRT verplicht) bij jouw in de buurt. Op een serieuze kaart en “real time”. Erg interessant voor de actieve watersporter.
  Bekijk de website

Wat gaan we doen vandaag?

 • Buienradar
  Gaat het regenen of blijft het droog vandaag in de jachthaven in Schagen? Het actuele weerbeeld op internet.
  Bekijk de website
 • VVV Schagen
  Het hele jaar door, maar vooral in de zomermaanden zijn er diverse evenementen in Schagen, zoals de 10 donderdagen die in het teken staan van de Westfriese Folklore met traditionele kleding en optochten met historische rijtuigen.
  Bekijk de website
 • Evenementenkalender
  Op deze link vindt u veel informatie over wat in Schagen te doen is. De website wordt gevuld door ondernemers, verenigingen en stichtingen uit Schagen.
  Bekijk de website
 • Museum Vreeburg
  De geheel in oude stijl gerestaureerde 17e eeuwse stadsboerderij Vreeburg doet dienst als streekmuseum. Op de tien Westfriese Donderdagen in de zomer worden ook oude ambachten uitgeoefend. Op de bovenverdieping is elk jaar een wisselende tentoonstelling.
  Bekijk de website
 • Geen boten, maar auto’s
  Kom terug in de tijd toen auto’s nog bijzonder waren en niet iedereen in een auto reed. Mensen waren trots op hun kostbare bezit en het ritje op zondagmiddag met de familie in de auto was een beleving. Wie heeft hier geen herinneringen meer aan of kent de mooie verhalen van ouders of grootouders niet?
  Bekijk de website
 • Nachtmarkt Kolhorn
  Kolhorn is één van de mooiste dorpjes van Noord Holland. De laatste 10 jaar is het dorp prachtig in oude stijl gerestaureerd.
  Bekijk de website

Geen zin om te koken aan boord?

 • Alle restaurants in Schagen
  Hieronder alle restaurants in Schagen. Uit eten in Schagen? Lekker dineren in een gezellig restaurant of een snelle hap, je vindt het op Eet.nu!
  Bekijk de website

Botenshows

 • Boot Holland
  Stroomt de liefde voor watersport bij u door het bloed? Kom dan naar Boot Holland, dé aftrap van het watersportseizoen. Boot Holland is gezellig, inspirerend en nieuwswaardig: in februari 2014 had de beurs ruim 60 wereldprimeurs. Alle reden voor een bezoek aan onze geweldige botenshow in Leeuwarden.
  Bekijk de website
 • Hiswa botenshow
  Dit jaar staat Amsterdam RAI weer volledig in het teken van de start van het nieuwe watersportseizoen tijdens de 60e editie van de HISWA Amsterdam Boat Show.
  Bekijk de website
 • Hiswa te water NDSM Werf Amsterdam
  Wilt u een boot kopen? U oriënteren op de nieuwste modellen? De laatste trends in de (inter)nationale jachtbouw ontdekken? Kennismaken met de watersport? Bezoek dan de jaarlijkse HISWA te water, de meest complete bootshow te water van Noord-Europa op de hippe NDSM-werf. Er liggen circa 300 nieuwe boten van 5 – 30 meter aan de steigers. Op de kade een uitgebreid aanbod van nautische producten. Op en rond het water vee spetterende activiteiten. Combineer uw bezoek aan de HISWA te water met een dagje Amsterdam. HISWA te water 2016 vindt plaats van 30 augustus tot en met 4 september 2016.
  Bekijk de website
 • Boot Dusseldorf
  De grootste en interessante bootshow van Europa! Met vele exposanten en veel nieuws op watersportgebied. Trends, reizen en alles wat de veeleisende watersporter nodig heeft.
  Bekijk de website
 • Belgian Boatshow
  Alles voor waterplezier: (Kite)surfen, kano- en kajakvaren, jetskiën, wakeboarden, stand up paddling. Allemaal watersporten die barsten van dynamisme en actie!

  Totaalbeurs voor watersport, waterrecreatie en watertoerisme.
  Bekijk de website